Hmyz – jídlo budoucnosti? 🍴🦗 4.B zkoumá nové chutě!

20250425_112213l

Ve 4.B jsme se v hodině zaměřili na opravdu neobvyklé téma: hmyz jako potravu budoucnosti. Navázali jsme na družinové vaření a otevřeli diskuzi o tom, co by mohlo tvořit náš jídelníček za pár let.

🌍 80 % světa jí hmyz. Co my?

Nejprve jsme si přečetli zajímavý článek o tom, že přibližně 80 % lidí na světě běžně konzumuje hmyz. Povídali jsme si o tom, proč je to v mnoha kulturách běžné a proč v Evropě lidé zatím tuto možnost přijímají s nedůvěrou.

Diskutovali jsme o:

předsudcích spojených s jídlem,

ekologii a udržitelnosti,

výživových hodnotách hmyzu jako zdroji bílkovin.

🍬 Kreativní tvoření: Navrhujeme hmyzí produkty

Pak přišla na řadu kreativita! Děti se proměnily v budoucí kuchaře a designéry a vymýšlely:

nové recepty na jídla s hmyzem,

originální obaly pro produkty: hmyzí lízátka, pavoučí chipsy, bonbony nebo jogurty!

Nejenže jsme si procvičili kritické myšlení a tvořivost, ale zároveň jsme se podívali na výživu z pohledu ekologie a budoucnosti.


Naše budoucnost chutná jinak! 🚀

Na ZŠ Didaktis věříme, že objevování nových témat a podpora otevřeného myšlení jsou klíčem k přípravě na svět zítřka. Těšíme se na další netradiční projekty, které děti inspirují!

Další články